Qigong og Meditasjon

God Sommer! 26.07.2021
Hvordan går det i livet ditt? Jeg håper du og dine har kommet dere gjennom denne tiden med helsen i god behold og at dere nyter sommeren.
Jeg starter opp kurs i september Moss med maks 12 stk.
Etter mange måneder med mye stillesitting og stress for mange, kan kurset være en mulighet til å få ut spenninger, strekke og åpne ledd, få flyt i energien og annen sirkulasjon i kroppen. På tide å kjenne etter all plassen og lettheten som vi også har i oss.
 
Det blir
• Oppmerksomt nærvær
• Qigong, løse opp og aktivere energien i kroppen
• Sittende meditasjon,
• Hvile og rekreasjon.
• Gå gjennom noen øvelser som kan gi smertelindring
• Jeg vil komme inn på aspekter ved pusten som vi ikke har snakket så mye om tidligere. De fleste av oss puster faktisk for mye i forhold til hva vi trenger.
 
Etter hvert som jeg selv har blitt eldre, har jeg blitt mer oppmerksom på hvordan vi seniorer ofte bevegeross, blir stivere i føtter, ankler, knær, hofter, rygg osv. Mye av denne stivheten skyldes mindre bevegelse og da «klistrer» bindevevet og fascia’en seg sammen. Med rolige, roterende og strekkende bevegelser, kan vi begynne å løsne opp, og få spensten tilbake. Dårlig holdning kan også komme av ubevegelig rygg, mye av samme årsak.
Hvordan går og sitter du? Bruker du hele foten? Hele ankelen? Hvor er vekten på foten? Hva med ryggen, bekkenet? Du vil få mange tips du kan trene på videre selv.
Jeg fulgte nettopp en serie med foredrag om lymfesystemet vårt. Det er, etter pusten, det viktigste rensesystemet i kroppen og en del av immunforsvaret. Risting, klapping over kroppen og myke bevegelser er noe av det viktigste for å holde lymfevæsken i flyt. Høres ut som qigong?
 
Jeg håper å se deg på Framnes!
 
Velkommen
Praktisk informasjon
Start: Onsdag 08.09.21 – 10.11.21
Ukentlig 8 x minus uke 39 og 40
Tid; kl 18.00 – 20.00
Sted: Framnes Fritidssenter; Strandpromenaden 95. Jeløy
Pris; Kr 2200, –
Instruktør; Wenche Adele Dyrud
Påmelding på mail eller sms. Jeg sender faktura.
Om du har noen spørsmål kan du også ta kontakt pr tel ; 920 43 760